GrÀnna Pingstförsamling

GrÀnna Pingst söker ny Ungdomsledare 50%

VĂ„r församling GrĂ€nna Pingst ligger lĂ€ngs Brahegatan mitt i Centrum. GrĂ€nna Ă€r en mysig liten stad vid VĂ€tterns kant ca 4 mil norr om Jönköping. Även om vĂ„r stad inte Ă€r sĂ„ stor hör den Ă€ndĂ„ till en av Sveriges största turistorter. PĂ„ sommaren trĂ€ngs gatorna av mĂ€nniskor frĂ„n alla hĂ„ll och kanter som stannar till för att köpa vĂ„ra berömda GrĂ€nna polkagrisar.

VÄr församling har i dagslÀget 107 medlemmar.

Vi Àr nu i behov av en ny ungdomsledare.

Som Ungdomsledare kommer du att ansvara för vÄrt Ungdomsarbete och Àven vara en del i vÄr satsning pÄ Musikfritids dÀr ca 30 barn kommer till vÄr kyrka varje vecka. Vi tÀnker att i det arbetet finns en viktig uppgift för dig att bygga relationer med barnen för en smidig övergÄng vidare in i tonÄrsarbetet.

PÄ fredagar har vi nÄgot vi kallar för Send. DÀr möts vÄra tonÄringar till gemenskap, undervisning och bön. HÀr kommer du att ha en stor roll i att planera och leda arbetet. Vi vill gÀrna att ditt huvudfokus ligger pÄ att ge av din tid för att leva nÀra dessa tonÄringar samt vara en god förebild i kristet lÀrjungaskap. Det kÀnns oerhört viktigt för oss att vÄra tonÄringar fÄr vÀxa in i ett eget personligt lÀrjungaskap. DÀrför ser vi gÀrna att du kan undervisa och ha andakter tillsammans med dem.

En gÄng i mÄnaden har vi GudstjÀnst för alla Äldrar dÀr barnen frÄn Musikfritids ofta medverkar pÄ ett eller annat sÀtt.

Vi önskar att du ser dessa GudstjÀnster som viktiga tillfÀllen att vara med och skapa kontakter med förÀldrar och anhöriga utanför kyrkan som ofta besöker oss dÄ. Vi tror att goda relationer ger Evangeliet större framgÄng.

Vill du fÄr du gÀrna predika eller pÄ annat sÀtt medverka i dessa möten. Har du dessutom ett musikintresse Àr det ett stort plus men inget mÄste.

Vi har Àven Konfirmationsgrupper varje Är. DÀr ser vi dig som en av huvud ledarna tillsammans med vÄr pastor och andra ideella ledare.

Vi tror att församlingen Àr till för alla Äldrar och önskar att vÄr församling fick vara som en stor familj dÀr man umgÄs över generationsgrÀnserna. DÀrför tÀnker vi att du har ett viktigt arbete i att inspirera och motivera vÄra unga att delta i församlingens olika verksamheter och GudstjÀnstliv.

Vi söker dig som Àr positiv, social och gillar att bygga relationer. Du ska kÀnna dig bekvÀm med att planera och jobba sjÀlvstÀndigt men ÀndÄ tycka om kÀnslan av att församlingen Àr nÄgot vi bygger tillsammans.

SjÀlvklart har du en överlÄten tro till Jesus och lÀngtar efter att formas av honom. LÄter detta intressant och stÀmmer in pÄ dig?

Skicka din ansökan inklusive CV till info@grannapingst.se Kontakta ordförande Andreas Andersson 0727-132053 för mer information

PDF att ladda ner om tjÀnsten.