GrÀnna Pingstförsamling

VĂ„r verksamhet

GudstjÀnster

Söndagar kl. 16.30 möts vi till gudstjÀnst men innan det, frÄn kl. 16.00 Àr det fika. GudstjÀnsten Àr navet i allt vi gör, för dÄ samlas vi som en stor familj, alla Äldrar och prisar Gud tillsammans. I en gudstjÀnst finns det utrymme för lovsÄng och predikan och vi vill erbjuda möjlighet att ta emot personlig förbön. Vi börjar alltid med att vara alla tillsammans och efter en stund fÄr barnen gÄ till söndagsskolan och ha en egen samling. Vi vÀrdesÀtter högt denna mötesplats, dÄ unga och Àldre kan dela tro och hjÀrta, livserfarenheter och drömmar med varandra.

Under sommarsÀsongen (juli & augusti) Àr gudstjÀnsterna varannan vecka och kl. 18.00. Se kalendern för datum.

Bönesamlingar

Vi tror pÄ en Gud som Àr nÀra och som vill ha en personlig relation. Precis som andra relationer, fÄr relationen med Gud nÀring genom samtal och gemenskap. Det Àr vad vi kallar bön. DÀrför möts GrÀnna Pingst till regelbundna bönesamlingar dÀr vi ber tillsammans, som ett komplement till den enskilda bönen. Vi ber för Är stad och vÄrt land, liksom vi ber för varandra och saker vi önskar för andra och vÄr församling.

Varje onsdag kl 11 och kl 19 möts vi i kyrkan för dessa bönesamlingar. VÀlkommen att utforska bönens dimension!

Barn & ungdomar

Vi sÀtter stort vÀrde pÄ den yngre generationen och vi har olika verksamheter för olika Äldrar. Navet för barn i alla Äldrar Àr söndagsskolan som pÄgÄr parallellt med söndagssgudstjÀnsten varje söndag. Utöver det har vi musikskola och Fredax under nÄgra veckor varje termin för mellanstadiet. Ungdomarna samlas varje fredagkvÀll till sin egen samling, SEND. Fredagarna samlar ungdomar som gÄr pÄ högstadiet och gymnasiet. DÀrutöver har de egna smÄgrupper för olika Äldrar. Vi har konfirmationsundervisning vartannat Är för dem som gÄr i Äk 8 och 9, nÀsta konfagrupp kommer att gÄ lÀsÄret 2024-2025.

AlltrÀff

AlltrÀff - Àr en öppen och lÀttsam samling för daglediga. Vanligen en gÄng per mÄnad. Man brukar ha ett varierat program med sÄng, berÀttelser eller nÄgot som fÀrgas av den som Àr inbjuden, och medverkar. AllsÄng, gemenskap och fika.

SĂ„ngstund

SÄngstund pÄ GrÀnnas Àldreboende - brukar en grupp ha en gÄng i mÄnaden. Ofta lördagar. SÄngstunderna varvas, sÄ att GrÀnnas kristna församlingar hÄller dom.

SmÄgrupper

Hos oss finns möjligheten att vara med i en mindre gemenskap som vi kallar smÄgrupper. SmÄgrupperna kan beroende pÄ vilka som möts ha lite olika innehÄll pÄ sina trÀffar. Men nÄgra grundtankar Àr att: Den lilla gemenskapen kompletterar GudstjÀnsterna, den större gemenskapen. I en mindre gemenskap Àr det lÀttare att lÀra kÀnna varandra, gÄ lite djupare och dela livet med varandra. Vi möts i hemmen, kyrkan eller dÀr vi kommer överens om. VÄr lÀngtan Àr att hÀr kan vi vÀxa som mÀnniskor och i vÄr tro pÄ Gud. Ha roligt tillsammans, dela livserfarenhet, samtala om livet med bibeln som stöd, inspirera varandra i att vara lÀrjunge till Jesus, be tillsammans och för varandra mm Alla Àr vÀlkomna in i gemenskapen i vÄra smÄgrupperna sÄ om du Àr nyfiken sÄ prata med nÄgon i församlingen eller hör av dig till: lÀnk till info@grannapingst.se